Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bezchybné, pomalu pečené kuře

Pomalé pečení zajistí masu vláčnost a šťavnatost, brambory v pekáči také nasáknou báječnou šťávou.
Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
60 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 2 hodiny 20 minut
P
Kuře Britská

Ingredience

    • máslo na potření
    • 1 kuře o váze cca 1,6 kg
    • 1 kg větších brambor, případně pokrájených na stejnoměrné kousky
    • 2 celé palice česneku, napříč překrojené
    • 100 ml bílého vína
    • 100 ml drůbežího vývaru
    • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
    • 6 bobkových listů
    • 1 biocitron, nakrájený na skrojky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Velký pekáč i kuře dobře potřete máslem.

2. Kuře vložte do pekáče a okolo rozložte brambory. Vše osolte a opepřete. Vložte česnek, zakápněte vínem i vývarem, překryjte alobalem a vložte do trouby. Pečte asi hodinu, pak sejměte alobal a pekáčem zatřeste. Přidejte koření i skrojky citronu a odkryté pečte ještě padesát minut.

3. Teplotu zvyšte na 220/200 stupňů a pečte ještě půl hodiny. Pak vyjměte kuře, volně přikryjte alobalem a nechte před porcováním odpočívat aspoň 10 minut. Brambory udržujte v teple. Kuře podávejte s bramborami a vypečenou šťávou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí prsa plněná sýrem s modrou plísní

28x pečené kuře

Komentáře

Obrazek uzivatele
tento recept je dobrý, ale kuře je uplne bez krupave kurky, ze spodu vicemene dusene v lazni vina a vyvaru.
Obrazek uzivatele
kuřátko bylo jak sen, brambory perfektně nasaly šťavičku a byly excelentni, přidala jsem ještě čtvrtky cibule a par mrkvi

Přidat komentář