Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6223 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 742 g
Tuky 261 g
Vláknina 90 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostrost koření mírní smetana, o křupavost se postará kukuřice – a krémové šťavnaté náplni prostě nelze odolat!

Suroviny

velké
Na náplň
rostlinný olej 2 PL
+ na vytření pekáčku, potření alobalu
velká, nakrájená
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 300 g
naložené, pokrájené
chilli sušené 2 ČL
kukuřice 1 konzerva
velká
sekaný, mražený-povolený
sýr 200 g
typu čedar, strouhaný
Na dohucení
sůl ½ ČL
Na doplnění
salsa 180 g
verde (zelená omáčka), lze nahradit avokádovým guacamole
koriandr čerstvý 1 hrst
jemně nasekaný

Postup

1

Mřížku umístěte do spodní třetiny trouby a tu rozehřejte na 180 stupňů. Pekáček vymastěte, stejně jako jednu stranu alobalu na překrytí pekáče.

2

Olej rozehřejte v pánvi na středně silném plameni. Vsypte cibuli a smažte, až zesklovatí, asi čtyři minuty. Přidejte maso, dobře promíchejte a opékejte zhruba čtvrt hodiny. Během opékání do něj vmíchejte feferonky a chilli. Stáhněte z ohně a vmíchejte špenát, kukuřici, polovinu zakysané smetany i sýra a sůl.

3

Tortilly zabalte do vlhkého ubrousku, vložte do mikrovlnky a zahřívejte asi minutu na nejvyšší stupeň, až se placky prohřejí a půjdou snadno rolovat. Přikryjte je utěrkou, aby zůstaly teplé, a vždy, když jednu placku odeberete, ostatní opět přikryjte. Doprostřed každé tortilly navršte trochu náplně a placku stočte do kornoutku. Tortilly pokládejte těsně vedle sebe do pekáčku švem dolů, ale můžete z nich i vytvarovat ‚kytku, tedy klást je do formy nastojato. Těsně překryjte alobalem a pečte asi půl hodiny.

4

Omáčku a zbylou smetanu promíchejte, potřete placky a vše posypte zbylým sýrem a koriandrem. Nepřikryté vraťte do trouby a pečte deset minut, až se sýr rozteče a začne bublat. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Komentáře

12.10.2015 09:18

Výborné! Určitě udělám zas!

14.02.2010 19:17
Opravdu výborná kombinace, velmi jsme si pochutnali. Pro příště bych jen zkusila smíchat špenát s omáčkou, aby v tortile nebyly dvě oddělené náplně.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč