Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Makové suflé

Jestli máte rádi mák, budete nadšeni! Můžete ho ale také z receptu vypustit, získáte tak vanilkové suflé. Namísto máku můžete dát také 130 g strouhaných lískových oříšků (těmi také vysypte formu) a kapku třešňové pálenky.

Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 40 minut
PT30M
Pečení 0:30
Francouzská

Ingredience

    • 60 g polohrubé mouky
    • 380 ml mléka
    • 5 vajec, žloutky a bílky zvlášť
    • 100 g krupicového cukru
    • ½ lusku vanilky
    • 60 g másla
    • 100 g mletého máku
    • máslo a krupicový cukr na vysypání a vymazání

Příprava jídla

Do rendlíku vsypte mouku a postupně do ní za stálého prošlehávání metlou přilévejte mléko. Pak přidejte dva žloutky, 50 g cukru, vanilku a máslo. Rendlík dejte na mírný oheň a za stálého míchání vše pět minut prohřívejte.

Povařenou směs přesuňte do misky a míchejte vařečkou do zchladnutí; vanilku předtím vyjměte. Potom vmíchejte tři žloutky, mák, sníh ze všech bílků a 50 g cukru.

Mísu na suflé vymažte a vysypte cukrem, naplňte hmotou a v troubě vyhřáté na 175/155 °C pečte asi čtyřicet minut.

Podávat můžete s vanilkovou omáčkou či švestkami, ale skvělé je samo o sobě, a to dokonce i zchladlé.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

22 sladkých makových receptů

reklama

Přidat komentář