Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vanilkové bábovičky s karamelovou omáčkou
Vanilkové bábovičky s karamelovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vanilkové bábovičky s karamelovou omáčkou

5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6978 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 834 g
Tuky 355 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle nadýchané bábovičky můžete upéct i tři dny před podáváním a uschovat je ve vzduchotěsné nádobě v lednici. V mrazáku počkají na svou chvíli ještě déle.

Suroviny

máslo 230 g
+ na vymazání formiček
s vanilkou (viz tipy)
vejce 4 ks
vanilkový extrakt
několik kapek
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
Na karamelovou omáčku
na kostičky

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C/160 °C. Na dno hlubokého pekáče položte utěrku. Osm formiček o objemu 150 ml důkladně vymažte máslem a vysypte cukrem s vanilkou, přebytek oklepejte. Máslo a cukr zpěňte elektrickým šlehačem, aby směs zesvětlala a zdvojnásobila objem. Po jednom zašlehávejte vejce. Pak vetřete esenci. Mouku a prášek prosejte a vpracujte do máslové směsi. Pokračujte mlékem.

2

Těstem naplňte misky do dvou třetin. Postavte na utěrku do pekáče a nalijte kolem vroucí vodu tak, aby sahala do dvou třetin výšky formiček. Pečte 25 minut.

3

Mezitím připravte omáčku: V silnostěnné pánvi rozpusťte na vysokém plameni cukr ve 2 lžících vody a za občasného potřásání pánví nechte zkaramelizovat. Odstavte a opatrně vmíchejte kostičky másla; směs bude prskat! Vmíchejte smetanu, vraťte na oheň, přiveďte k varu a pak dejte stranou.

4

Bábovičky vyklopte a podávejte přelité karamelovou omáčkou nebo vanilkovým krémem (viz tipy)

TIPY
VANILKOVÝ CUKR Tobolku vanilky (lze použít vícekrát) vložte do sklenice s krupicovým či moučkovým cukrem a ponechte aspoň týden.

VANILKOVÝ KRÉM 1 litr mléka přiveďte až k bodu varu. V misce prošlehejte 8 žloutků, 140 g krupicového cukru, 1 lžičku vanilkové tresti a 3 lžíce kukuřičného škrobu. Horké mléko pomalu přilévejte do misky a prošlehávejte. Pak vše vlijte do čistého kastrolu a na mírném plameni za stálého míchání 10 minut provářejte, až vše zhoustne tak, aby směs nestékala z vařečky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč