Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Limetkový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 85
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1988 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 159 g
Tuky 112 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V ničem si nezadá s opravdovým cheesecake. Dokonce má oproti němu jasnou výhodu – rozhodně po něm neztloustnete, protože cottage má vskutku symbolickou energetickou hodnotu. Jeho lehkost v kombinaci s pikantní limetkou vytvoří v tomto limetkovém koláči dokonalou harmonii. 

Suroviny

sušenky 150 g
prášková
lze nahradit citrony
cottage 450 g
máta
lístrky na ozdobu, lze nahradit meduňkou
šlehačka na ozdobu

Postup

1

Rozdrobte sušenky, rozpusťte máslo a smíchejte je s nimi. Vzniklou směs pečlivě napěchujte na dno dortové formy o průměru 24 centimetrů a nechte chvilku ztuhnout v lednici.

2

V misce smíchejte cottage se zakysanou smetanou, přidejte cukr a šťávu z jednoho citronu.

3

Želatinu namočte na pět až deset minut ve 150 ml studené vody, počkejte, až nabobtná, a mírně ji ohřejte, aby se rozpustila. Smíchejte ji s připravenou směsí.

4

Směs nalijte na podklad ze sušenek a dejte na dvě až tři hodiny do lednice.

5

Dort ozdobte zbylým citronem nebo limetkou nakrájenými na kolečka a případně ještě bylinami nebo šlehačkou.

Tip Apetitu:
Kromě clubek vám poslouží i sušenky Bebe, klasické či čokoládové, esíčka nebo dětské piškoty. Nejsnadněji je rozdrobíte v mixéru – anebo v mikrotenovém sáčku pomocí válečku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

18.04.2010 17:38
Ani po několika hodinách v lednici mi neztuhl.. Zkusila jsem ho dát tedy do mrazáku a po půl hodině byl jen okraj tuhý, ale střed rozteklý jak máslo.. :(
28.10.2008 21:53
Zkusila jsem zkombinovat dva Apetit recepty na cheesecake - tento, s cottage syrem, a pak cheesacek s bilou cokoladou. Ze vsech surovin jsem prakticky vynechala jen mascarpone a limety, vysledek, ktery v pozitivnim slova smyslu uzemnil okoli, dekoroval boruvkovy preliv. Vrele doporucuju!
30.08.2007 22:35
Recept se nachází v č.11/04, str.85
03.05.2007 08:36
Ja druhy nebo treti den prinesla ochutnat do prace - a nejak ten cottage zeslanel a nebylo to pozivatelny
26.07.2006 10:20
uz nekolikrat jsem dort obmnenila a to tak ze misto cottage pouziju lucinu, vysledek se mi zda mozna jeste lepsi, vyzkousejte!
17.07.2006 23:58
Skúste namiesto rozpusteneňého masla pridať chladené. Funguje to omnoho lepšie a sušienky sa zbytočne nenapijú natoľko tukom
10.05.2006 15:04
Před časem jsem koláč zkoušela...byl docela dobry, takovy light dort, ale příště bych citrony či limetky nahradila pomerančem, pravda je že je dort super rychlý, a vypadá moc pěkně po ozdobení plátky ovoce
01.06.2006 14:41
recept jsem zkoušela, ale ani po mnoha hodinách v ledničce neztuhl a ani nebyl dobrý-a to mám cottage ráda..
23.04.2010 18:42
To je divné, asi jste špatně postupovala,můj ztuhl krásně a držel se zuby nehty ;-). Je skvělý pro lidi co moc nemusí sladké nebo se snaží omezovat cukry. Doporučuji

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč