Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 956 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 34 g
Tuky 66 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajímavá variace štědrovečerního předkrmu. Výrazné chutě, které se báječně doplňují.

Suroviny

Chèvre de Poitou
zralé
nahrubo nasekané
polníček 160 g
křupavý
olej
na potírání
Na zálivku
olivový olej 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Ogrilujte kozí sýr. Předehřejte gril na vysokou teplotu a grilovací mřížku vyložte alobalem. Ze sýra ukrojte čtyři kolečka o síle zhruba dva centimetry. Rozpůlte hrušky a vykrojte jádřince. Půlky pokrájejte a navršte do čtyř hromádek na potravinářskou fólii; hrušky mírně potřete olejem a poté na ně položte sýr. Grilujte několik minut, dokud sýr trochu nezezlátne a netvoří bubliny. Přisypte na plech ořechy a všechno grilujte ještě asi minutu.

2

Připravte si dresink. Brusinky smíchejte s olejem a citronovou šťávou, osolte a opepřete. Na čtyři talíře naaranžujte polníček a navrch položte hrušky a sýr. Pokapejte trochou dresinku, posypejte opraženými oříšky a okamžitě neste na stůl. Podávejte s křupavým chlebem, dokud je sýr ještě krásně vláčný.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

30.08.2007 23:51
Recept se nachází v č.12/04, str.15

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč