Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lososí filet s olivami a rajčátky

Lososí filet servírujte v pekáči, ve kterém jste ho pekli, a jednotlivé porce krájejte až na stole. Jen tak rodinu nebo hosty nepřipravíte o krásný pohled na obrovský kus propečené, šťavnaté, růžové a neodolatelně vonící ryby.

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Pečení 0:15
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 200 g zelených fazolek
    • 15 cherry rajčátek
    • 2 hrsti černých oliv, vypeckovaných
    • trocha olivového oleje
    • mořská sůl a drcený černý pepř
    • 2 velké filety z lososa
    • 2 citrony
    • 10 ančoviček (nemusí být)
    • kopr na ozdobu

Příprava jídla

Nejprve blanšírujte fazolky: na velmi krátkou dobu je ponořte do vroucí vody a pak je dejte do mísy s hromadou ledových kostek. Fazolky si díky této úpravě nejlépe zachovají nejen barvu, ale i chuť a křehkost.

Blanšírované fazolky, rajčátka a olivy vsypte do mísy, pokrop­te olivovým olejem, osolte, opepřete a zlehka promíchejte. Filety omyjte, osušte a vymačkejte na ně šťávu z poloviny citronu. Pak je po obou stranách pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.

Troubu rozpalte na nejvyšší teplotu, a to i s vloženým pekáčem. Doprostřed pekáče pak dejte filety a ke stranám rajčatovou směs s fazolkami; jestli chcete, ozdobte ji ančovičkami. Pečte zhruba deset, maximálně však patnáct minut.

Před podáváním jednotlivé porce pokapejte citronovou šťávou nebo poklaďte kolečky citronu a posypte nasekaným koprem. Servírujte s vařenými či americkými bramborami anebo s domácí bramborovou kaší, případně s rozpečenou bagetou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lososí podkovy s bylinkovým máslem

Lososové suši

Losos s hráškem a okurkovým salátem

Uzený pstruh lososovitý

Přidat komentář