Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Treska s mrkvovým pilafem

Treska s mrkvovým pilafem

3.2/5 Počet hodnocení: 27
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1594 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 213 g
Tuky 34 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehká ryba vytváří s mrkvovým pilafem dokonale zdravou večeři. Maximální chuť a minimum kalorií a tuku!

Suroviny

olivový olej 2 PL
treska 4 ks
bez kůže, každá o váze 175 g ,možno nahradit jinou bělomasou rybou
koriandr čerstvý 2 PL
čerstvý, sekaný
šťáva, kůra
nakrájená
kmín 2 ČL
nejlépe římský
mrkev 2 ks
velká, nastrouhaná
rýže 200 g
basmati, propláchnutá
vývar zeleninový 600 ml
možno i z kostky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Rozpalte pekáč nebo plech a pak ho opatrně vyložte dvojitou vrstvou alobalu. Vytvořte zvýšené okraje, abyste zachytili šťávu. Alobal lehce potřete olejem a položte na něj kousky ryby. Posypte sekanými koriandrovými lístky a citronovou kůrou, zakápněte šťávou z citronu a trochou olivového oleje (ještě by vám měla zhruba lžíce zbýt). Osolte, opepřete a pod grilem nebo v rozpálené troubě zapékejte deset až dvanáct minut, aby bylo maso křehké a snadno se dělilo na plátky.

2

Na nepřilnavé pánvi mezitím rozehřejte zbylý olej, vsypte cibuli i kmín a chvilku společně opékejte. Přihoďte mrkev, promíchejte, přidejte rýži a znovu promíchejte. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přiklopte a zlehka povařte asi deset až patnáct minut, až bude rýže měkká a vývar se vsákne. Mezitím dejte nahřát čtyři talíře.

3

Dušenou rýži s mrkví přesuňte na nahřáté talíře, navrch položte opečenou rybu a všechno zalijte zachycenou šťávou. Chcete-li, doplňte zeleným listovým salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč