Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špagety s masovými kuličkami

Až ochutnáte tyhle masové koule s rajčaty, mražené už nebudete chtít!

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT35M
Vaření 0:35
Maso Italská

Ingredience

    • 450g mletého telecího (nebo vepřového či drůbežího) masa
    • 50g strouhaného parmazánu
    • 3 stroužky česneku, drcené
    • 1 vejce, lehce našlehané
    • 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
    • 180ml rajčatového pyré (passaty)
    • 2x 400g plechovka krájených rajčat
    • 120ml hovězího vývaru
    • 2 snítky bazalky
    • 2 lžíce červeného vína
    • 400g špaget strouhaný parmazán na posypání 

Příprava jídla

1 Maso, parmazán, stroužek česneku, vejce, petrželku, sůl a pepř spolu prohněťte. Vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a přetažené fólií je dejte na 20 minut do chladničky.

2 V kastrole rozehřejte lžíci olivového oleje a osmahněte na něm cibuli a zbylé stroužky česneku; stačí přibližně 4 minuty. Přidejte rajčatové pyré, rajčata, vývar, bazalku a víno. Povařte asi 35 minut do zhoustnutí. Vyjměte bazalku, osolte, opepřete. Těstoviny uvařte ve větším množství osolené vody na skus čili al dente. Sceďte a udržujte v teple.

Zbylý olej rozehřejte na pánvi a po částech na něm ze všech stran osmah- něte masové kuličky. Nechte okapat přebytečný tuk a podávejte s těstovinami a omáčkou. Podle chuti posypte parmazánem.

NĚCO NAVÍC

  • Chcete-li si být jistí, že jsou kuličky úplně hotové, povařte je 5–10 minut v omáčce. Ta tím dostane ještě lepší chuť.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20 jídel, která děti milují

50 nejlepších receptů s mletým masem

reklama

Přidat komentář