Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Řecké předkrmy

Vychutnejte si pikantně slané olivy, sýry feta a halumi a oregano, rozmarýn a bobkový list – zemité, dřevnaté vůně a chuti, které pronikají až do hlubin klasického řeckého jídla.

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Studená omáčka a dip Řecká

Ingredience

    Na lilkový kaviár:

    • 2 kg lilků, pečených asi hodinu při 200 °C, oloupaných
    • 3 stroužky česneku, oloupané
    • 1/3 hrnku olivového oleje
    • 3 lžíce červeného vinného octa
    • 1 lžička soli
    • ½ lžičky pepře
    • ½ svazku hladkolisté petržele, jemně nasekané
    • 7 lžic hrubě sekaných vlašských ořechů na ozdobu

    Na smažený sýr:

    • 250 g sýra halumi nebo akawi + olivový olej na smažení

    Na marinované olivy:

    • 225 g velkých tmavých oliv
    • 4 lžíce olivového oleje a 3 lžičky strouhané citronové kůry na promíchání s olivami

    Na zelené fazolky:

    • 250 g zelených fazolek, spařených vroucí vodou, zchlazených ledovou a promíchaných s následujícími surovinami
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 2 lžičky nasekané hladkolisté petrželky
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 2 lžičky červeného vinného octa

Příprava jídla

Lilky prošlehejte v mixéru s ostatními surovinami. Na talířku je zakápněte olejem a posypte sekanými ořechy, případně petrželkou. Podávejte vychlazené nebo při pokojové teplotě. Plátky sýra osmažte v pánvi na olivovém oleji dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špagety s masovými kuličkami

Svíčková ze zvěřiny

Francouzský kohout na víně

Přidat komentář