Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chilli con carne
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 99
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2400 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 184 g
Tuky 75 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hutné, dobré, nesmrtelné. Když chilli con carne nabídnete s mexickými tacos, budou se všem dělat boule až za ušima. Tak dobrou chuť!

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 1 stroužek
římský kmín 1 PL
drcený
vývar 300 ml
majoránka (drhnutá) ½ PL
sušená
tmavá čokoláda
2 čtverečky
sůl
pepř
čerstvě mletý
K podávání
pažitka 2 PL
nebo koriandr
nachos

Postup

1

Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte najemno nakrájenou cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte. Měla by změknout a zesklovatět.

2

Pak přisypte pokrájenou papriku, chilli, prolisovanýčesnek, sušenou papriku a římský kmín. Restujte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte. Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky. Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran. Zalijte vývarem. 

3

Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř. Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte.

4

Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat. Občas zamíchejte. Nakonec přisypte slité a okapané fazole.

5

Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte. Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody. Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem. Ozdobte rajčaty, pažitkou a servírujte s nachos.

6

ZÁSOBY DO MRAZÁKU

Nechte zchladnout, pak chilli přendejte do plastového boxu, uzavřete a dejte do mrazáku. Vydrží tam až měsíc. Až budete mít na chilli con carne chuť, nechte ho rozmrazit v ledničce – přes noc, nebo jej vyndejte ráno před odchodem do práce. Večer jídlo rovnoměrně prohřejte v pánvi (asi deset minut na středním plameni). 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

07.09.2018 08:12

Jen opakujete recept z 2005/11.

20.01.2017 22:03

Super Chilli

15.05.2016 11:33

Ta zelená ozdoba hotové porce by měl být koriandr, ne?

16.05.2016 12:52

Ne, ta zelená ozdoba je jarní cibulka, ale koriandr jídlo pozvedne ještě výše. Jednalo se ovšem o recept původně pro děti a ne všechny koriandr jedí...

13.05.2016 21:45

Zabudli ste napisat do receptu aj chilli. Bez toho by to nebolo chilli con carne :)

16.05.2016 12:49

Ve skutečnosti nezapomněli, jednalo se o recept z článku Děti v kuchyni, takže tam chilli nebylo, ale přidala jsem ho, aby si mohli pochutnat i dospělí ;-)!

31.12.2015 17:39

Výborné :-)

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč