Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčatová polévka s kuřetem

Sytá polévka, která je hotová za 25 minut a na svou chvíli počká v mrazáku až tři měsíce.

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka Ostatní

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 350 g kuřecích prsních řízků, nakrájených na nudličky
    • 1 litr kuřecího vývaru
    • 240 ml rajčatového pyré
    • 400g konzerva nasekaných rajčat
    • 2 bobkové listy
    • 400g konzerva bílých fazolek, scezených a okapaných
    • 1 lžička moučkového cukru
    • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • 100 g špaget
    • větší hrst petrželky, nasekané

Příprava jídla

Rozehřejte větší hrnec. Vlijte olej, vsypte cibuli i česnek a minutu restujte. Přihoďte kousky kuřecího masa a opékejte
4–5 minut. Přidejte vývar, rajčatové pyré, rajčata, bobkový list, fazole, cukr, sůl a pepř. Povařte deset minut. Vychladlé přelijte do krabičky a dejte do mrazáku. Tam vydrží dva až tři měsíce.

JAK ROZMRAZIT: Polévku vyklopte do kastrolu a na co nejmenším plameni ji vařte, dokud nepovolí, pak přiveďte k varu. Přidejte těstoviny, vařte 8 minut a ozdobte petrželkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Libanonská pizza

Chilli con carne

Cuketové lasagne

Plněné listové košíčky

Přidat komentář