Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře pečené na chorizu a citronech

Nudí vás obligátní nedělní kuře? Zkuste naši pikantní verzi s chorizem!

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: cca 1 hodina
PT10M
Příprava 0:10
Kuře Středomořská

Ingredience

    • 1,5 kg kuřecího masa, prsa i stehýnka či paličky
    • 1 citron, nakrájený na kolečka
    • 1 středně velká konzerva černých oliv
    • 2 klobásky chorizo, nakrájené na kolečka
    • 4 palice česneku, rozdělené na stroužky
    • 300–500 ml kuřecího vývaru
    • 50 g másla
    • ½ lžičky sladké papriky
    • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200 °C. Kuře, citron, olivy, chorizo, česnek, kuřecí vývar a máslo dejte do pekáče a posypte paprikou, solí a pepřem. Pečte, dokud není kuře měkké.
 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

28x pečené kuře

Přidat komentář