Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bylinkové gnocchi s bazalkovým olejem

Kombinace bylinek a citronové kůry v nočkovém těstě je přímo božská!

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Italská

Ingredience

    • 500 g sýra ricotta
    • 50 g strouhaného parmazánu
    • 2 vejce, lehce prošlehaná
    • 125 g hladké mouky + trocha na posypání válu
    • 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
    • 1 pořádná hrst nasekaných mátových lístků
    • 1 pořádná hrst nasekaných lístků hladkolisté petrželky
    • 2 hrsti nasekaných lístků bazalky
    • mořská sůl a drcený černý pepř
    • strouhaný parmazán + strouhaná citronová kůra, k podávání

    Na bazalkový olej:

    • 3 hrsti nasekaných lístků bazalky
    • 120 ml olivového oleje
    • 40 ml citronové šťávy
    • 25 g strouhaného parmazánu
    • mořská sůl a drcený černý pepř

Příprava jídla

Přísady na bazalkový olej zpracujte v mixéru najemno.

Prvních osm přísad dejte do mísy, osolte, opepřete, důkladně promíchejte a zpracujte v těsto. Na mírně pomoučněném válu z něj uválejte čtyři patnácticentimetrové hádky. Pokrájejte je na dvoucentimetrové kousky a ty lehce zmáčkněte vidličkou. Přiveďte k varu pořádný hrnec osolené vody. Po částech v něm vařte gnocchi doměkka, dvě až tři minuty. Vyjměte děrovanou naběračkou, nechte okapat na cedníku a přemístěte do misek, ve kterých je budete podávat.

Uvařené noky servírujte promíchané s olejem a posypané parmazánem a citronovou kůrou.

NĚCO NAVÍC: Gnocchi vařte v prudce vroucí vodě a v několika várkách, aby se neslepily. Jakmile vyplavou k hladině, máte uvařeno. Vyjměte je děrovanou lžící a nechte okapat.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané gnocchi se čtyřmi sýry

Dobromyslové máslo

Základní sýrové gnocchi

Smetanovo-houbové gnocchi

Gnocchi s pršutem a se špenátem

Zapékané gnocchi

Přidat komentář