Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládový pohár s třešněmi

Počkejte, až přátelé zjistí, že se v pohárech skrývá horká čokoládová dobrota! Brandy a pikantně kontrastující višně už jenom završí jejich nadpozemské blaho.

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15 minut
PT15M
Pečení 0:15
Pohár Francouzská

Ingredience

    • 80 g másla + na vymazání
    • 1 lžíce kakaa na vysypání sklenic
    • 80 g tmavé čokolády
    • 2 vejce + 1 žloutek
    • 50 g krupicového cukru
    • 50 g hladké mouky
    • 4 lžíce třešní v brandy (viz tip)
    • 200 g zakysané smetany k podávání

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Čtyři 150ml pohárky nebo formičky vymažte máslem, vysypte kakaem a přebytek vyklepněte. Na vodní lázni rozpusťte máslo a nalámanou čokoládu.

Vajíčka, žloutek a cukr ušlehejte elektrickými metlami v míse, až směs zesvětlá, zhoustne a zdvojnásobí objem. Vlijte k ní rozpuštěnou čokoládovou směs, lžící ji zlehka zatřete a stejně postupujte i s moukou. Vzniklou směsí naplňte formy do dvou třetin. (Až sem si můžete poháry připravit den předem a uchovat v chladu do doby dokončení).

Pečte na plechu 12 až 13 minut (14 minut až čtvrt hodiny, pokud jste je nechali den stát). Směs by měla po okrajích zpevnit, ale uprostřed se ještě chvět.

Každý pohár položte na talířek, uprostřed prolomte vidličkou důlek a vložte do něj třešně spolu s trochou brandy. Poháry podávejte se zakysanou smetanou.

NĚCO NAVÍC:  Třešně nebo višně si můžete naložit sami; hodí se i kompotované. V alkoholu by si měly pobýt aspoň týden, aby dobře nasákly. Kromě brandy můžete použít i třešňovici, rum nebo griotku. Pokud alkohol naopak nechcete, zkuste ovoce naložit do cukrového sirupu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Opilý britský trifle

Třešně nasladko i naslano

Čas třešní

Komentáře

Obrazek uzivatele
recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Přidat komentář