Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Posilující polévka se zázvorem

Tahle polévka vám prohřeje celé tělo a posílí nervový a imunitní systém. Navíc lákavě voní, skvěle vypadá, úžasně chutná. Tak na co ještě čekáte?

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Namáčení ovsa dle potřeby
PT1H
Vaření 1:00
Polévka

Ingredience

    • 100 g ovsa
    • 3 lžičky mořské soli (nebo podle chuti)
    • 2 mrkve
    • 5cm kousek čerstvého zázvoru
    • po 3 ks nového koření, bobkového listu a celého pepře
    • 1 petržel a 1/3 menšího celeru
    • 1 cibule
    • cca 10 růžičkových kapustiček (nebo kadeřávek)
    • trocha oleje na podušení zeleniny
    • zelená část pórku nebo nať řeřichy

Příprava jídla

1 Propláchnutý oves na několik hodin namočte do dvou a půl litru vody. V téže vodě ho pak povařte spolu se solí, 1 mrkví vcelku, polovinou zázvoru, také vcelku, a kořením v plátýnku. Vařte do úplného změknutí; trvá to asi hodinu.

2 Zbylou zeleninu nakrájejte na kostičky a poduste na oleji. Dejte stranou třetinu uvařeného ovsa, vyjměte zázvor a plátýnko s kořením. Obsah hrnce rozmixujte na hladký krém.

3 Do krémového základu vložte zeleninu, přidejte zbytek ovsa a společně pár minut povařte. Zbylý zázvor nastrouhejte. Nakonec vmíchejte pokrájenou zelenou nať a šťávu ze strouhaného zázvoru podle chuti. Je-li polévka příliš zázvorová, zjemněte ji kouskem másla. Dochuťte solí a podávejte horké.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin

Křupavý ovesný koláč s jablky

Ovesné placičky s medem a semínky

Ovesné smaženky s mrkví

Přidat komentář