Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Parmazánové sušenky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 26
Do hodiny Velmi snadné cca 35 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2330 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 94 g
Tuky 181 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou křupavé, vláčné a pikantní. Upečeno máte ani ne za čtvrt hodiny! Parmazánové sušenky se hodí na zahradní párty i jako lehké svačinka. 

Suroviny

máslo 120 g
změklé
strouhaný

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Mouku prosijte do mísy, přidejte ostatní přísady a vařečkou utřete vláčné těsto. Na mírně pomoučené ploše je válečkem tence vyválejte a tvořítkem vykrajujte sušenky.

2

Naklaďte je na plech, vložte do trouby a pečte, až sušenky zrůžoví – trvá to okolo 12–15 minut. (Neměly by příliš zhnědnout, sýr by způsobil, že by byly nahořklé.)

3

Po upečení je nechte nejdřív chvíli na plechu a pak samotné vychladnout, nejlépe na mřížce, a do druhého dne je uchovejte mezi vrstvami kuchyňského papíru – krásně odsaje přebytečný tuk. Pak už svůj výtvor můžete zabalit do krabičky; jednotlivé sušenky přitom ještě prokládejte papírem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

09.04.2010 14:38
Sušenky se sice zdají být poměrně mastné, ale našla jsem fígl, jak na ně - stačí odolat a nechat je aspoň den po upečení odležet. Říkám tomu, že nechávám "dozrát sýr" obsažený v těstu. Vážně to funguje. Před pečením je vždy posypu solí - jsou pak doopravdy vynikající. Pokud se těsto lepí (což se díky parmazánu může stát), pomáhá těsto více podsypat moukou. U nás se tyto sušenky zažily jako Parmazánová srdíčka. Nedám na ně dopustit!
29.11.2008 11:52
Ačkoli jsem suroviny odvážila přesně dle receptu, těsto se hodně lepilo.
31.08.2007 08:07
Recept se nachází v č.12/04, str.52
14.03.2007 17:59
Mne prišli tieto sušienky dosť masné i keď som ich poprekladala savým papierom.. Chuť bola hodne zaujímava, no na mňa dosť masné, no viacerým ľuďom chutili a nevadilo im to ;-))
21.08.2006 22:12
Sušenky jsou výborné, jemné a s výraznou chutí...

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč