Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vánoční svařené víno

Voňavý a opojný vánoční drink.

Vydání: 2004/12
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Česká

Ingredience

    • 750 ml červeného vína
    • 450 ml vody
    • 120 g hnědého cukru
    • 150 ml pomerančového likéru (třeba Cointreau, možno nahradit třešňovicí smíchanou s čerstvou pomerančovou šťávou)
    • 1 citron, nakrájený na plátky
    • 1 mandarinku, rozdělenou na měsíčky
    • 6 hřebíčků (zapíchněte je do kůry citronu)
    • špetku muškátového oříšku (nejlépe  čerstvě strouhnutého)
    • 6 kuliček jalovce (například Kotányi)
    • 1 svitek skořice

Příprava jídla

1. Vodu svařte s cukrem, přidejte skořici, jalovec, muškátový oříšek, citron s hřebíčky a vařte deset minut – koření za tu dobu krásně pustí chuť a vůni.

2. Přilijte víno a likér, přiveďte k varu a odstavte. Do silnostěnných skleniček dejte vždy kousek mandarinky a plátek citronu, zalijte svařenou směsí a podávejte horké.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/04, str.63
Obrazek uzivatele
Recept se nachází také v č.1/05, str.25

Přidat komentář