Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krevety s česnekovou rajčatovou omáčkou

Krevety s česnekovou rajčatovou omáčkou

Hodnocení receptu
3.9/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2654 kcal
Bílkoviny 333 g
Sacharidy 115 g
Tuky 88 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

krevety tygří 16 ks
malá
rozmarýn 2 snítka
tymián ½ svazek
olivový olej 4 PL
loupaná - 800 g konzerva, lze nahradit čerstvými rajčaty
sůl
pepř

Postup

1

Krevety omyjeme a vyloupeme z krunýřů. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Feferonku očistíme, omyjeme a rozkrájíme na tenká kolečka. Bylinky omyjeme, osuší­me a otrháme z nich lístky.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a na mírném ohni na něm osmahneme česnek, feferonku, bylinky a poté ze všech stran opečeme krevety. Opatrně je vyjmeme a udržujeme v teple.

3

Rajčata necháme na sítu okapat a potom je na­hrubo rozmačkáme, přidáme na pánev a asi 10 min. dusíme. Osolíme a opepříme. Krevety upravíme na talíře spolu s rajčatovou omáčkou.

Foto: Pexels.com

Autor: klariska

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč