Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát se steakem v asijském stylu

Salát pro milovníky masa – elegantní a rychlé hlavní jídlo.

Vydání: 2008/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT8M
Salát Asijská

Ingredience

    • 4 plátky hovězí roštěnky (asi 600 g)
    • sůl
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 100 g rukoly
    • 100 g polníčku
    • 1 svazek ředkviček, pokrájených na tenké plátky
    • 4 jarní cibulky, pokrájené na šikmé plátky
    • 1 šálek výhonků z fazolí mungo

    Na zálivku:

    • kousek čerstvého zázvoru
    • 2 lžíce limetové šťávy
    • 1 lžíce sezamového oleje
    • 1 lžíce rybí omáčky
    • 1 lžíce sójové omáčky
    • 1 stroužek česneku, rozdrcený
    • 1 chilli paprička, pokrájená na kostičky

Příprava jídla

Maso osolte, potřete olejem a grilujte 4 minuty z každé strany. Nechte na prkénku 5 minut odpočívat. Zázvor nastrouhejte najemno a vymačkejte z něj 1 lžičku šťávy. Prošlehejte s ostatními přísadami na zálivku. Maso nakrájejte na tenké plátky, promíchejte se zeleninou, klíčky a s dresinkem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Placky s pomalu pečeným bůčkem po čínsku

Salát s restovanou zeleninou a parmazánem

Salát s uzeným lososem a hráškem

Salát laděný dočervena

Přidat komentář