Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kávový crème brûlée

Šarmantní francouzský dezert s křupavou krustičkou má překvapivě snadnou přípravu. Ochutnejte naši kávovou variaci.
Vydání: 2008/5
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 25 minut Chlazení: 3 hodiny
Francouzská

Ingredience

    • 250 ml 12% smetany
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 1 lusk vanilky, rozpůlený a vyškrábaný
    • 4 žloutky
    • 70 g + 90 g co nejjemnějšího cukru krupice
    • 1 vrchovatá lžíce instantní kávy, rozpuštěná ve lžičce horké vody

Příprava jídla

Zahřejte troubu na 160/140 °C. Všechnu smetanu a vanilku vložte do rendlíku na mírný oheň a zahřejte pod bod varu. Odstavte. Žloutky a 70 g cukru utřete do zhoustnutí. Zalijte vanilkovou smetanou (lusk vyjměte) a prošlehejte. Přesuňte do rendlíku, na mírném ohni 6–8 minut míchejte; pudink by se měl udržet na zadní straně lžíce. Vmíchejte kávu.

Směs vlijte do 200ml ohnivzdorných formiček a postavte je do hlubší zapékací nádoby. Vlijte vodu, aby sahala do poloviny výšky formiček. Pečte 25 minut nebo aby pudinky zpevněly. Pak formičky vyjměte z pekáče a tři hodiny chlaďte.

Každý pudink posypte cukrem a zkaramelizujte.

Škola vaření: crème brûlée

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

reklama

Přidat komentář