Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mačkané brambory z plechu

Elegantní příloha nebo – v doprovodu tvarohu nebo čerstvého sýra a bylinek – jednoduché hlavní jídlo

Vydání: 2008/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Britská

Ingredience

    • 2 kg nových brambor, omytých
    • 3–4 lžíce olivového oleje
    • mořská sůl a černý pepř

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory dejte do studené slané vody, přiveďte je k varu a dvanáct minut vařte. Sceďte a nechte vychladnout. Každou bramboru pak na jedné straně promáčkněte palcem ruky.

Plech dejte na dvě minuty do trouby a v rendlíku rozehřejte olivový olej. Brambory rozprostřete na horký plech, pokropte je olejem, posolte a popepřete. Pečte asi hodinu, aby zezlátly a byly krásně křupavé.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pivní menu

Pivní menu

Jarní menu z jednoho stolu

Narozeninová party

Narozeninová party

Menu s kozím sýrem

Menu s kozím sýrem

Mačkané brambory

Špenátová polévka s parmazánem

Balzamikové kuře

Salát s řeřichou

Pěkně ostré špagety

Prošívaná deka

Komentáře

Obrazek uzivatele
brambory jsem podávala s notnou dávkou kysané smetany, dušenou zeleninou, opečenou slaninou a trochou strouhaného sýra...neodolatelná hromádka na talíři :)

Přidat komentář