Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pěkně ostré špagety

Známe hned tři dobré důvody, proč si dát tyhle špagety: skvěle vypadají, neodolatelně chutnají a skvělé jsou i zastudena!

Vydání: 2008/5
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 400 g špaget
    • 1½ lžíce olivového oleje
    • 4 dlouhé červené chilli papričky, bez semínek a nakrájené
    • 100 g solených kaparů
    • kůra nastrouhaná z 1 citronu
    • 3 stroužky česneku, nakrájené
    • 150 g rukoly
    • 80 ml citronové šťávy
    • mořská sůl

Příprava jídla

Špagety uvařte v osolené vodě, aby byly pěkně al dente neboli na skus, případně podle doporučení na obalu. Mezitím rozpalte pánev, vlijte olivový olej, přihoďte chilli papričky i kapary a opékejte je, dokud nejsou krásně křupavé. Nakonec přidejte citronovou kůru i česnek a opékejte ještě minutu až dvě. Špagety slijte a smíchejte je s pikantní směsí z pánve. Přidejte rukolu, citronovou šťávu a podle chuti osolte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní menu z jednoho stolu

Špagety s bramborami

Špagety 20x jinak

Špenátová polévka s parmazánem

Mačkané brambory z plechu

Balzamikové kuře

Salát s řeřichou

Prošívaná deka

Přidat komentář