Prošívaná deka

Cesta k efektnímu vzoru na téhle skoro už klasice domácího pečení je hravě jednoduchá!
Vydání: 2008/5
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4.358975
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 35 minut

Ingredience

    • 5 vajec
    • 1 hrnek cukru krupice + 3 lžíce do tvarohu
    • 2 hrnky polohrubé mouky
    • 2 lžíce kakaa holandského typu
    • 1 sáček vanilinového cukru
    • 1 sáček prášku do pečiva
    • ½ hrnku slunečnicového oleje
    • máslo na vymazání plechu
    • hrubá mouka na vysypání plechu
    • 2 vaničky polotučného tvarohu
    • ½ sáčku vanilkového pudinku
    • 3 lžíce polotučného mléka

Příprava jídla

Čtyři žloutky utřete s cukrem. Mouku promíchejte s kakaem, vanilinovým cukrem a práškem do pečiva a pak postupně zašlehávejte ke žloutkovému krému, stejně tak půl hrnku vlažné vody a olej. Potom ušlehejte čtyři bílky na tuhý sníh a opatrně ho přidejte ke kakaové hmotě. Plech vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a pak do něj dejte kakaové těsto.

Tvaroh rozmíchejte se zbylým vajíčkem, zbylými třemi lžícemi cukru a pudinkovým práškem. Podle potřeby rozřeďte mlékem. Takto ochucený tvaroh dejte do zdobicího sáčku a křížem krážem jím ozdobte kakaové těsto. V troubě rozehřáté na 180 °C pečte zhruba 35 minut.

Související

Jarní menu z jednoho stolu

Přidat komentář