Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Azuki dip
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 438 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 49 g
Tuky 18 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte rádi pikantní chutě, přidejte koření, třeba římský kmín, pepř nebo chilli papričky.

Suroviny

azuki 60 g
po povaření asi 200 g
uvařená
sůl
umeocet 1 PL
kousek (není nutné)
k podávání
lépe krekry k podávání

Postup

1

Fazole azuki namočte přes noc do vody, ráno slijte a v čerstvé vodě uvařte doměkka; můžete přidat kousek mořské řasy wakame, o níž jsem psala v minulém čísle Apetitu. Zvolíte-li tlakový hrnec, stačí 10 minut, jinak asi 50–60 minut. Slijte, nechte vychladnout a rozmixujte s ostatními ingrediencemi. Místo tahini můžete vyzkoušet i neslazené máslo z lískových oříšků (prodávají dobře zásobené bioprodejny). Osolte a přikyselte umeoctem podle chuti. Podávejte s podélně nakrájenou zeleninou, třeba mrkví a řapíkatým celerem, a s krekry. Mně nejvíc chutná se špaldovými krekry se sezamovými či dýňovými semeny z naší biopekárny Zemanka.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč