
Uživatelský
recept
recept
Omelette curry
Popis receptu:
Tohle jídlo se perfektně hodí jako letní večeře, doplněné jogurtovým nápojem a / nebo čerstvým salátem. Recept je opět inspirovaný kuchařkou Camellie Panjabi.
Autor: Terezie Kouřilová
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
Na omelety:
3 vejce
1 malá cibule (nasekaná opravdu nadrobno)
2 zelené čilipapričky (nasekané nadrobno)
1 lžíce nasekaných koriandrových lístků
mletý černý pepř
sůl
olej
Na omáčku:
3 malé cibule (nakrájené na tenké proužky)
2 rajčata (nakrájené na kostky)
2 lžíce strouhaného kokosu
2 zelené čilipapričky (najemno nakrájené)
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 lžíičky fenyklových semínek
2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky mletého čili
1/4 lžičky kurkumy
1/2 lžičky garam masaly
1 lžička jablečného octa
olej
sekané koriandrové lístky
Příprava jídla
Kokos, římský kmín, fenykl, koriandr, čili, kurkumu a garam masalu rozmixujeme se dvěma lžícemi vody na kaši a dáme stranou. Vejce rozšleháme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, zelené čilipapričky, lístky koriandru, pepř a sůl a dobře promícháme. Na velké pánvi omeletu osmažíme a odložíme stranou na ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk. Ve vysoké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme nakrájenou cibuli asi 10 minut na středním plameni. Přidáme kokosovou směs a smažíme asi 3 minuty. Stále mícháme, aby se koření dobře prohřálo ale nepřipálilo se. Přidáme zelené čili papričky a rajčata a dusíme asi 5 minut. Přidáme ocet, 0,5 l vody, osolíme dle chuti a společně dusíme dalších 10 minut. Omáčka by měla být hezky hustá, přebytečnou vodu je potřeba nechat odpařit. Omeletu přepůlíme, nakrájíme na tlustší pásky a přidáme do omáčky. Společně vaříme asi 3 minuty. Posypeme lístky koriandru a podáváme s chlebem.
Přidat komentář