Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Omelette curry

Popis receptu: 
Tohle jídlo se perfektně hodí jako letní večeře, doplněné jogurtovým nápojem a / nebo čerstvým salátem. Recept je opět inspirovaný kuchařkou Camellie Panjabi.
Autor: Terezie Kouřilová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Na omelety: 3 vejce 1 malá cibule (nasekaná opravdu nadrobno) 2 zelené čilipapričky (nasekané nadrobno) 1 lžíce nasekaných koriandrových lístků mletý černý pepř sůl olej Na omáčku: 3 malé cibule (nakrájené na tenké proužky) 2 rajčata (nakrájené na kostky) 2 lžíce strouhaného kokosu 2 zelené čilipapričky (najemno nakrájené) 1/2 lžičky římského kmínu 1/2 lžíičky fenyklových semínek 2 lžičky mletého koriandru 1/2 lžičky mletého čili 1/4 lžičky kurkumy 1/2 lžičky garam masaly 1 lžička jablečného octa olej sekané koriandrové lístky

Příprava jídla

Kokos, římský kmín, fenykl, koriandr, čili, kurkumu a garam masalu rozmixujeme se dvěma lžícemi vody na kaši a dáme stranou. Vejce rozšleháme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, zelené čilipapričky, lístky koriandru, pepř a sůl a dobře promícháme. Na velké pánvi omeletu osmažíme a odložíme stranou na ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk. Ve vysoké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme nakrájenou cibuli asi 10 minut na středním plameni. Přidáme kokosovou směs a smažíme asi 3 minuty. Stále mícháme, aby se koření dobře prohřálo ale nepřipálilo se. Přidáme zelené čili papričky a rajčata a dusíme asi 5 minut. Přidáme ocet, 0,5 l vody, osolíme dle chuti a společně dusíme dalších 10 minut. Omáčka by měla být hezky hustá, přebytečnou vodu je potřeba nechat odpařit. Omeletu přepůlíme, nakrájíme na tlustší pásky a přidáme do omáčky. Společně vaříme asi 3 minuty. Posypeme lístky koriandru a podáváme s chlebem.

Přidat komentář