Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové košíčky s lososem

Křupavé brambory, ochucený crème fraîche a nenapodobitelný losos dělají z těchto košíčků skutečnou delikatesu. Zmizí mnohem rychleji, než čekáte!
Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 3-5
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 12 minut
P
Ostatní

Ingredience

    • 200 g brambor, oloupaných
    • 1 vejce
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 30 g másla, změklého + na vymazání formy
    • 120 ml crème fraîche nebo zakysané smetany
    • 1 lžíce nasekaného kopru + na ozdobu
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 100 g čerstvé řeřichy
    • 5 plátků uzeného lososa, pokrájených

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory pokrájejte na ,sirky‘ na mandolíně (viz tip) a spojte s vajíčkem, solí a pepřem. Pak vyždímejte přebytečnou vodu.

Formu na muffiny s dvanácti důlky vymažte máslem, do každého dejte lžičku bramborové hmoty a vytvarujte ji do košíčku. Dovnitř dejte kousek másla. Pečte asi dvanáct minut.

Crème fraîche či zakysanou smetanu smíchejte s koprem a citronovou šťávou. Na dno každého košíčku vložte trochu řeřichy, crème fraîche a navrch kousek lososa, ozdobte koprem.


TIP

Mandolína 

Jediný nástroj, se kterým nakrájíte zeleninu či brambory na dlouhé tenké nudličky. Cena se pohybuje okolo tisíce korun.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář