Domácí ledový čaj

Chutná stejně skvěle, jako vypadá. Je osvěžující a lahodný, takže ani ,netěhotným‘ kamarádkám nebude vadit, že v něm není žádný alkohol. Takový je náš ideál na party.
Vydání: 2008/6
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
3.77778
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 3-6
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení podle potřeby

Ingredience

    • 6 sáčků černého čaje, nejlépe Lady Grey od Twinnings
    • 2 lžíce třtinového cukru
    • 10 lístků čerstvé máty + pár snítek na ozdobu
    • 300 ml šťávy vymačkané z čerstvých pomerančů + 1 pomeranč, oloupaný a rozdělený na dílky
    • šťáva z 1 citronu
    • 1 salátová okurka, oloupaná a nakrájená na kolečka
    • kolečka citronu či limetky na ozdobu (nemusí být)
    • kostky ledu

Příprava jídla

Nejprve uvařte čaj z jednoho a půl litru vody. Dokud je horký, vmíchejte do něj cukr a po deseti minutách přidejte i lístky máty. Dejte pořádně vychladit.

Před servírováním přelijte čaj do džbánku, přilijte pomerančovou i citronovou šťávu, vhoďte dílky pomerančů, okurku i mátu na ozdobení. Zasypte kostkami ledu. Podle chuti můžete případně přidat kolečka citronu nebo limetky.

Přidat komentář