Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4752 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 390 g
Tuky 294 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud se necítíte na vytváření žloutkového krému a chcete si práci trochu usnadnit, máme řešení! Snadné a rychlé řešení při přípravě oblíbeného italského dezertu tiramisu představuje malý trik v podobě vanilkového pudinku. 

Suroviny

káva 300 ml
silná
amaretto 170 ml
nebo tučný tvaroh
mléko 750 ml
vanilkový
cukrářské
tmavá čokoláda 100 g
nastrouhaná + na ozdobu
pražené

Postup

1

DEN PŘEDEM
Svařte všechno mléko s pudinkovým práškem na krém. Smíchejte kávu a likér. V míse prošlehejte mascarpone a vychladlý vanilkový krém.

2

Třetinu piškotů namočte v kávě s likérem. Vyložte jimi dno větší formy, zakapejte kávovou směsí, přidejte třetinu čokolády a krému. Stejně postupujte u zbylých dvou třetin surovin. Dejte vychladit.

3

PŘED PODÁVÁNÍM
Ozdobte zbylou čokoládou a mandlemi – a neste na stůl.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

27.10.2008 10:49
Máte někdo zkušenosti s mascarpone od firmy ITALAT? Já docela hroznou, tak nevím, jestli to byla náhoda, že se ta hmota nedala konzumovat, nebo jestli je to u tohoto výrobku normální.
31.08.2008 16:30
Nejak mi to nevyslo. Udelala jsem vsechno podle receptu. Dala jsem dotr do lednice a po par hodinach ho ochutnala (byla jsem zvedava:-)). Piskotu se mi zda malo a jsou celkem vlhke, i kdyz jsem nepouzila vsechnu kavu a pri namaceni byla opatrna. Krem se mi nejak srazil ci co, proste se v nem udelaly hrudky a nevypada to moc pekne. Taky to je celkem malo sladke... Pripada mi, ze mozna z receptu vypadnul cukr jako jedna z prisad... Tentokrat tedy neni vysledek nijak zarny, ale hmota je to celkem jedla:-)
24.10.2008 19:09
nevím jak vám ale mé ženě chutná tiramisu a moc. dělám ho už dlouho a je to lahůdka. a receptu se tak uplně držet není třeba záleží na vaší chuti. já hodříve dělal s vejici bez pudinku a to je teprve lahůdka.
19.07.2008 22:52
Zdravím všechny zastánce různých variant tiramisu a chtěla bych podotknout, že právě tyto spory a pokusy o inovace k tiramisu neodmyslitelně patří a přesně takovou debatu jsem na toto téma čekala:) Já osobně mám ráda pokus Jamieho Olivera, je to zajímavá podívaná a co mých zkušeností týče, chutnaly mi zatím všechny domácí verze, to co si občas objednám v kavárně bývá dost ošizené
01.07.2008 19:20
Mě tahle debata přijde opravdu zbytečná. Někomu chutná tohle a někomu zase jiné, je to na každým z nás vyzkouší tohle a nebo tamto. Jsem ráda, že sem přidáváte nové a nové recepty a případně nové variace. Tak by to mělo být. Jinak vše se počešťuje, ať slova, výrazy a nebo proč ne recepty..? :-) Mě to připomíná debatu ve filmu: "...se šípkovou...!" "Ne, se zelím...!" :-)) Mějte se krásně
22.06.2008 12:57
Tiramisu 500g mascarpone 4 vejce 4 lžíce cukru krupice 1/2 šalku vína masala/není nutné/ 250ml silné překapávané kávy/může být ivíc 200g cukrářských!!! piškotů kakao nebo karob na posypání POSTUP: žloutky našlehat s 1 lžící cukru do pěny.Za stáleho míchání přidávat mascarpone. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně VMÍCHÁME!!! do žloutkové pěny a sýra. V kávě rozpustíme zbytek cukru,namáčíme cukrářské piškotya rovnáme do formy nebo do menších forem,podle počtu lidí ci nalámeme na menší dílky a dáme do vinné sklenky či menší misky.Pokapeme vínem/nemusí být/ a potřeme polovinou ušlehané hmoty.Následuje další vrstva piškotů,/víno/ a zbytek hmoty,kterou poprášíme hořkým kakaem nebo karobem. Necháme v lednici,nejlépe přes noc nebo alespoň 3 hodiny. Tiramisu je výborné,nadýchané,není přeslazené,jako české náhražky z pomazánkového másla,lučiny a šlehačky.Karob uvádím proto,že syn je alergický na kakao a tiramisu má moc rád.Karob je alternativa,kterou kupuji v bioprodejně a chuť sladkosti nezmění. Přeji dobrou chuť P.S jsem věrnou odběratelkou Vašeho časopisu,loni jsem k vánocům dostala od kamarádky předplatné,měla jsem velikou radost.Ráda vařím a Váš časopis je mou velikou inspirací.Těším se vždy na další číslo a a předchozí mám v kuchyni polici a často do nich nahlížím,třeba jen pro tu inspiraci.Vařím totiž každý den a věřím,že spousta z Vás mi potvrdí,že není problém uvařit,ale vymyslet co,aby byl jídelníček pestrý.S pozdravem Jarka Teplice
03.06.2008 13:22
Neviem, preco sa tu vsetci rozculuju o tom ake ma byt "prave" Tiramisu... nedavno som pozerala na YouTube video ako to robi taliansky sefkuchar... a napriek tomu mnohi protestovali, ze to robi zle. :D Ja som toto Tiramisu robila a malo ohromny uspech...
29.02.2008 11:31
vážení, jeden vynikající recept na tiramisu už v apetitu byl - duben 2006 - přizpusobit poměry na balení mascarpone (250g) vynechat maliny a ty ostatní serepetičky (mandle, bílá čokoládá) a je z toho to pravé tiramisu - a jak jednoduché!!!!
18.02.2008 16:50
Ahojte. Recept je fajn, nic proti. Ale o pravych tiramisu sa vsade pise nieco uplne ine. Ale jedno je ista - do tiramisu nepatri ziadne maslo ani smotana, ale prave mascarpone - nieco ako smotanovy pomazankovy syr, ktory dostanete kupit aj v Tescu a vola sa to Mascarpone:-) A je pravda aj to, ze do praveho Tiramisu sa dava upecena piskota a nie detske alebo zakuskove piskoty - ale komu by sa chcelo to az tak prehanat, no. Amaretto je mandlovy liker a mal by obsahovat okolo 18 percent alkoholu. A ked to nahodou chcete dotiahnut do uplneho lahodneho finale, mozete miesto kakaoveho prasku pouzit dve tabulky cokolady Lind - mliecnu a horku a postruhat ju na drobny prasok a nim poprasit kolac a dat schladit. Keby ste chceli recept, tak dajte vediet. Viem, ze tiramisu je drahe... Ja som ho v sklenenej miske darovala mojej kamoske k narodeninam - fakt to bolo originalne, vyskusajte. A ete nieco - kedze kazdy ma rad nieco ine, tak nestresujte, ze ktory recept pouzit, hlavne si to vychutnajte. Drzim palec
22.04.2008 23:55
Souhlasim v tom, ze do tiramisu se na krem pouziva pouze mascarpone, v dnesni dobe jsou u nas na trhu i v supermarketech minimalne dve znacky. Ale co se tyce piskotu, tak v originalnich receptech se pouzivaji cukrarske tzv. Savoiardi a ne peceny piskot.

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč