Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tiramisu

Nelze nepodlehnout...

Vydání: 2005/1
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
Vychlezení: aspoň 2 hodiny
P
Dort Italská

Ingredience

    • 300 ml scezené silné černé kávy
    • 170 ml mandlového likéru (Amaretto)
    • 500 g mascarpone či jemného tvarohu
    • 750 ml mléka svařeného s 1 sáčkem (37 g) vanilkového pudinku na krém
    • 250 g cukrářských piškotů
    • 100 g hořké čokolády, nastrouhané +  1 lžíci navíc na ozdobu
    • 50 g nasekaných pražených mandlí

Příprava jídla

DEN PŘEDEM
1. smíchejte kávu a likér V míse prošlehejte mascarpone a vanilkový krém.

2. třetinu piškotů namočte v kávě s likérem. Vyložte jimi dno větší formy, zakapejte kávovou směsí, přidejte třetinu čokolády a krému. Stejně postupujte u zbylých dvou třetin surovin. Dejte vychladit.

PŘED PODÁVÁNÍM
3. ozdobte zbylou čokoládou a mandlemi – a neste na stůl.

Další recept na tiramisu naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
S Apetitem jsem podnikla svůj první a druhý pokus o tuhle italskou dobrůtku. Nakoupila jsem amaretto, mascarpone...a když jsem viděla výsledek, zděsila jsem se! Tiramisu bylo strašně rozmočené, dole se mi vytvořilo úplné jezírko z kávy a druhý den bylo prakticky nepoživatelné. Příště jsem zkoušela recept z www.labužník.cz- mnohem méně kávy a amaretta a místo pudinkového krému krém ze žloutků a všechno bylo přesně tak, jak má být.
Obrazek uzivatele
pri tiramisu velmi zalezi na piskotach, ktore sa pouziju. nase nie su velmi vhodne, nevedia v sebe udrzat tekutinu. Najlepsie je pouzit talianske - Savoiardi, ktore su na to ako stvorene a podla original receptu tam patria, stoji to za to.
Obrazek uzivatele
Tedy...uprimne receno, oznacovat za tiramisu neco, co z Italie videlo stezi tak akorat mascarpone, nerkuli pokud je to z pomazankoveho masla...FUJ.Na PRAVE tiramisu potrebujete cca 3-4 vejce na dve mascarpone(dovazi myslim Italat), silnou kavu, amaretto, cukrarske piskoty a strouhanou horkou cokoladu.Ze zloutku uslehejte penu, pridejte cukr-dle odhadu, ale melo by to byt hodne sladke, pak uz se cukr nepridava,primichejte mascarpone a vyslehejte do hladka.Z bilku uslehejte pevny snih, opatrne smichejte se zlutkovou hmotou.Mezitim na dno sklenene nadoby nakladete piskoty, namocte kavou smichanou s amaretem, zalijte casti hmoty, zasypte cokoladou a opet piskoty s kavou a amaretem, zase vrstvu kremu, navrch posypat tlustou vrstvou strouhane cokolady, dat do lednice a za par hodin mate PRAVE tiramisu, ne zadne nahrazky z tvarohu a pudingu..
Obrazek uzivatele
Milá Lucie, konečně rozumné slovo: pod tohle se ráda podepíšu, také mne děsí všechny "levnější" varianty, specielně s pomazánkovým máslem. Čekám, kdy někdo přijde s variantou vrznout tam třeba trochu kysaného zelí nebo syrečky (Pejsek s kočičkou pekli dort?), když už se to tak počešťuje. Proti fantazii nic nemám, ale nazývat to stále TIRAMISU, se mi zdá jako nebetyčná drzost...
Obrazek uzivatele
2 x suhlas. Ani spaghetti bolognese nerobime zo sirokych nudli, rajcinoveho pretlaku a masovej konzervy. Tak nehovorme, ze pudingovo - tvarohovy nepeceny dezer, nech uz je sebelepsi, je tiramisu. Prosim!
Obrazek uzivatele
Mohu jen souhlasit, do tiramisu nepatri nic jineho, nez pise Lucie. Mam recept od zname z Italie a je to mnamka. Vse ostatni je kompromis.
Obrazek uzivatele
spousta lidí, včetně mě, se bojí syrových vajec. U nás v rodině i v okolí už byla několikrát salmoška, a to i bez nich, tak proč to pokoušet. Proto možná ty náhražky.
Obrazek uzivatele
nemusíš se bát, žloutky se s cukrem šlehají nad párou 20 minut. Tudíž se tepelně upraví, ale fakt se to musí poctivě celou dobu šlehat
Obrazek uzivatele
taky by ses bála, kdybys ty nebo tvoje dítě salmonelu měla, a co ten sníh z bílků
Obrazek uzivatele
Hned to jdu vyzkoušet, bohužel nemám pravé it. piškoty, ale naše cukrářské-uvidíme. Jsem podobného názoru, Tiramisu je tiramisu, ostatní jsou jen nepečené dorty (klidně mohou být výborné). Škodovce taky neříkáme malý volkswagen:-) originál je přece vždy jen jeden!!!
Obrazek uzivatele
Ty žloutky by se měli s cukrem vyšlehat 20 minut nad párou. Jinak je to vše stejné jako z mé italské kuchařky kterou jsem si z Italie dovezla
Obrazek uzivatele
Vzhledem k tomu, že jsem několik let žila v Itálii, tak když čtu o přidávání másla, Lučiny a jiných ingrediencí, tak nesmírně trpím. Ať si to každý dělá dle své chutě, ale neprezentujte to pod názvem TIRAMISU, prosím!
Obrazek uzivatele
Davam do tiramisu PAVESINI, dovezu si je bud sama nebo nekdo znamy z Italie z dovci.
Obrazek uzivatele
Potřebujeme: piškoty, silnou černou kávu, 2 pomazánková másla bez příchuti, 1 Ramu Cremefine ke šlehání. Dortovou nebo jinou formu vyložíme potravinovou fólií-pomůže nám při vyklápění. Na dno naskládáme piškoty, mohou být klidně kulaté dětské. Pokapeme scezenou černou kávou. Na to dáme krém, který jsme získali smícháním pomazánkového másla a Ramy Cremefine. Na to další vrstva piškotů, pokapat kávou, krém. A tak pokračujeme do spotřebování krému a kávy, končíme vrstvou pokapaných piškotů. Necháme proležet do dalšího dne a pak vyklopíme a stáhneme folii. Kdo chce, může pod krém natřít i pikantní marmeládu. Já vím, že to není PRAVÉ Tiramisu, ale je to děsně dobré a hlavně se to povede.
Obrazek uzivatele
Já dělám tiramisu tak, že místo mascarpone smíchám tvaroh a pomazánkové máslo. Kávu používám jen k namáčení piškotů takže nemusím nic odměřovat.Je pravda, že nedávám amareto ani vanilkový puding, ale olizuje se celá rodina :)
Obrazek uzivatele
tak snad na to mas odhad kolik ceho tam muzes pouzit aby to bylo pozivatelne,ne?kazdy pouziva jine-rozdilne suroviny.me se to povedlo podle daneho receptu bajecne!.tak hodne stesti a priste u vareni trochu mysli..
Obrazek uzivatele
tak snad na to mas odhad kolik ceho tam muzes pouzit aby to bylo pozivatelne,ne?kazdy pouziva jine-rozdilne suroviny.me se to povedlo podle daneho receptu bajecne!.tak hodne stesti a priste u vareni trochu mysli..
Obrazek uzivatele
Zkuste tohle: klasické dětské kulaté piškoty namáčím ve vychlazené hodně silné kávě, to namočení je tak 1 vteřinu a kladu jeden vedle druhého do nějaké ploché formy vyložené freš fólií nebo alobalem. Na vrstvu piškotů udělám 1 cm potěr z lučiny + cukru /ne moc/ + 2 žloutků /tohle předtím vyšlehám do hladka/ a pak zase namočené piškoty a vrstvu krému asi tak 3 vrstvy každého. Jo a než ty piškoty namažu, tak to decentně pokropím buď amaretem nebo stačí nějaký mandlový likér. Navrchu se to může posypat kakaem, jen tak pro ozdobu. Vychladit v lednici a je to docela levná a chutná teramisa. Pro rýpaly, je to teda levná a chutná náhražka teramisy:-))
Obrazek uzivatele
Kdo chcete recept, napište mi na mail. Tento recept: ty piškoty jsou rozmočené pře se má tiramisu dělat celý den předem a kávy dát jen trochu. Piškoty jsou vlastně místo těsta. Dělám tiramisu do 10tim je hotové a podávám až druhý den - tuhne přes noc a je vynikající :)
Obrazek uzivatele
Misho, můžu poprosit o Váš recept na tiramisu? Díky Lenka.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, můžu požádat o recept na tiramisu od vás?. Děkuji Jitka
Obrazek uzivatele
Prosím o recept
Obrazek uzivatele
prosim o recept
Obrazek uzivatele
Prosím o recept! Chci ho zkusit! Děkuji
Obrazek uzivatele
Moc bych chtěl vyzkoušet Váš recept, podělíte se se mnou o něj prosím ? Díky !
Obrazek uzivatele
Ahoj Misho, byla bys tak hodná a poslala mi recept na tvé tiramisu ? díky.Jitka
Obrazek uzivatele
Ahoj Misho,prosím o zaslání tvého receptu na tiramisu.Díky
Obrazek uzivatele
Dobrý den, ráda bych získala Váš recept na Tiramisu. Děkuji Katka
Obrazek uzivatele
Prosim o zaslanie receptu. Dakujem
Obrazek uzivatele
Dobrý den Misho. Prosím o recept na Vaše Tiramisu.Díky Lenka RupprechtovaLenka@email.cz

Stránky

Přidat komentář