Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mangovo-jahodové špalky

Léto bez zmrzliny jako by ani nebylo. Nenechte se ale omezovat balenými nanuky. Ty nejlepší – plné ovoce a šťávy – si můžete udělat doma. Děti budou šťastné a vy se krásně zchladíte!

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
32 (hlasy)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení: 4 hodiny
PT20M
Zmrzlina Ostatní

Ingredience

    • 160 g cukru krupice
    • 200 g manga
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 250 g jahod, nakrájených

Příprava jídla

Cukr smíchejte v rendlíku s 250 ml vody a na nejmenším plameni zahřívejte do rozpuštění. Pak zvyšte plamen a minutu vařte. Dejte stranou vychladit.

Mango oloupejte, rozřízněte, odstraňte pecku a vydlabejte ovocnou dužinu. Tu pak rozmačkejte s polovinou citronové šťávy a proceďte přes co nejjemnější sítko. K jahodám přidejte citronovou šťávu a udělejte s nimi totéž. Pak do každého pyré přilijte po polovině zchladlé cukrové vody. Nyní začněte plnit osm formiček na nanuky: můžete si udělat jen mangové a jahodové anebo vrstvy střídat, a získat tak dvoubarevné mangovo-jahodové dobroty. Do hmoty zapíchněte dřívka a dejte do mrazáku. Mrazte minimálně čtyři hodiny.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář