Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sendvič s pepřovým steakem

Dokonalé hlavní jídlo v jedné housce. Hotové za půl hodiny!

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Opékání 0:15
Sendvič

Ingredience

    • 4 plátky pancetty
    • 250 g sýra akawi nebo halloumi, na plátky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 plátky hovězí roštěnky, každá o váze 120–150 g, o síle asi 0,5 cm
    • mořská sůl a 1 lžička drceného černého pepře
    • 1 dlouhá bageta rozdělená na 4 díly, podélně proříznuté
    • 2 masitá rajčata, na plátky

    Na omáčku:

    • hrst rukoly, pokrájené najemno + pár lístků na ozdobu
    • 200 g kvalitní majonézy

Příprava jídla

Promíchejte majonézu s rukolou. V pánvi opečte pancettu, minutu po každé straně. Sýr pokapejte olivovým olejem a opečte z obou stran dozlatova. Steaky osolte a opepřete, potřete olejem a opékejte minutu až dvě z každé strany; střed by měl zůstat růžový. Bagetu pomažte rukolovou omáčkou, obložte steakem, sýrem, pancettou, rajčaty a ozdobte rukolou. Ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí kuskus s chilli

Těstoviny s pancettou a radicchiem

Sýrové muffiny s pancettou

Vepřové špalíky s pancettou a pečenými bramborami

Kuře s nádivkou z pancetty

Přidat komentář