Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ostré krevety

Super předkrm ve žhavém indickém stylu.

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
+ marinování
PT5M
Opékání 0:05
Indická

Ingredience

    • 4 lžíce slunečnicového oleje
    • 4 stroužky česneku, drcené
    • 2 červené chilli papričky, rozpůlené a bez semen
    • ¼ lžičky soli
    • ½ lžičky sladké papriky
    • 18 velkých krevet i s krunýři
    • mátový dip k podávání

Příprava jídla

1 V oleji dobře rozmíchejte česnek, nadrobno pokrájené chilli papričky, papriku a sůl. Do směsi naložte celé krevety a nechte v chladničce marinovat 1 hodinu až 1 den. 

2 Rozpalte gril a krevety na něj klaďte zvlášť nebo spojené špejlí po třech (1 porce). Opékejte je pár minut, až zrůžoví. Záleží na teplotě grilu i na tom, jaký typ zvolíte – zda venkov­ní (ideální), gril v troubě, nebo jestli použijete grilovací litinový plát, který lze umístit na sporák. Podávejte s mátovým dipem a na stůl nezapomeňte umístit misky s teplou vodou a plátky citronu na opláchnutí prstů.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mátový dip & rájta

Přidat komentář