Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Meruňková bublanina

Luxusní verze koláčové klasiky, která voní létem.

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč Česká

Ingredience

    • 9 bílků
    • 330 g marcipánu
    • 150 g moučkového cukru
    • 225 g hladké mouky
    • 150 g změklého másla
    • 3 lžíce jemně nastrouhané pomerančové kůry
    • 1 prášek do pečiva
    • 1 kg meruněk, omytých, přepůlených a vypeckovaných
    • 110 g krupicového cukru
    • máslo na vymazání pekáčku

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Bílky, marcipán, moučkový cukr, mouku, máslo, kůru i prášek do pečiva dejte do mísy a dobře spojte. Meruňky přendejte do mísy, zasypte cukrem a dobře promíchejte, aby se cukrem celé obalily. Vajíčkovo-marcipánovou směs přelijte do vymazaného pekáče (o rozměrech zhruba 25 × 35cm) a navrch dejte půlky meruněk – vždy slupkou dolů – a pečte 40–45 minut, dřevěná špejle by měla zůstat po vytažení čistá.

NĚCO NAVÍC: Zbylý koláč můžete nakrájet na jednotlivé kousky, vložit každý zvlášť do umělohmotného boxu nebo sáčku a zamrazit. Pak jej můžete kdykoli vytáhnout (v jakémkoli množství) a zpříjemnit si odpolední čaj nebo nedělní odpolední siestu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Litá bublanina se švestkami

20 nejlepších letních koláčů z plechu a forem

20x sladké meruňky

Přidat komentář