Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hustá cizrnovo-bramborová polévka

Tuhle polévku můžete obměňovat podle chuti: zkuste ji okořenit třeba kari či nahradit brambory loupanými rajčaty. Nakonec polévku můžete posypat opraženými sekanými vlašskými ořechy.

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
25 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Česká

Ingredience

    • 3 biocibule
    • 3 stroužky biočesneku
    • 2 lžíce panenského olivového nebo sezamového biooleje
    • 500 g biobrambor, očištěných a nakrájených na měsíčky
    • 2 lžičky sladké papriky + ½ lžičky ostré papriky nebo chilli
    • 500 g vařené biocizrny
    • 2 hrsti listů mangoldu, nahrubo pokrájených (nebo pórku)
    • 2 kostky zeleninového biobujonu (Biolinie, Würzl apod.)
    • 100 ml kravské biosmetany nebo sójové smetany na vaření
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

V pánvi na oleji poduste na mírném ohni cibulku a česnek. Až změknou, přidejte koření, osolte a společně chvíli opékejte. Zalijte litrem a půl horké vody, přidejte kostky bujonu, cizrnu a brambory. Vařte asi 15 minut, až brambory změknou.

Třetinu polévky odeberte a rozmixujte. Vraťte zpět – skvěle ji tím zahustíte. Přidejte nakrájený mangold, nechte přejít varem a ihned vypněte. Dochuťte solí, pepřem, popřípadě troškou smetany.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin

Letní cizrnový salát s bylinkami

Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty

Komentáře

Obrazek uzivatele
vyzkoušeno a konstatováno že je excelentní :-)

Přidat komentář