Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Herr Metalín

Vyzkoušejte recept na nejlepší nakládaný hermelín na světě v roce 2008.

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2-4
Doba přípravy: Do 20 minut
Uležení: 4-5 dnů
P
Česká

Ingredience

    • 2 měkké hermelíny
    • 150 g sušených švestek
    • 2 středně velké palice česneku
    • sůl
    • větvička čerstvého rozmarýnu (nebo podle chuti)
    • sladká paprika na poprášení
    • 2 hvězdičky badyánu
    • olivový olej na zalití

Příprava jídla

Hermelíny podélně rozkrojte a připravte si náplň. Polovinu švestek najemno nasekejte, stejně tak jednu česnekovou palici, a společně utřete do pasty. Osolte a přidejte nadrobno nasekaný čerstvý rozmarýn. Důkladně promíchejte a vzniklou směsí potřete spodní kolečka obou hermelínů, přiklopte vršky a jemně zmáčkněte.

Naplněné hermelíny dejte do čisté sklenice. Proložte a obložte zbylými švestkami, česnekem nakrájeným na plátky, případně rozmarýnem, lehce posypte paprikou a přidejte badyán. Zalijte dostatečným množstvím oleje, do kterého můžete ještě vmíchat lžičku sladké papriky. Přiklopte víčkem nebo zagumičkovanou látkou a nechte zrát 4–5 dnů.

NĚCO NAVÍC: Hermelín by neměl zrát ani v ledničce, ani při pokojové teplotě. Ideál je studená chodba nebo sklep.

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
ty švestky jsou tam opravdu zajímavé. já přidávám ještě i lžičku pálivého helmans kečupu, je fakt dost pálivý, takže stačí málo. olivový olej máme doma pořád a normální už snad ani nekupuju - chutově mi vyhovuje nejvíc bertoli.

Přidat komentář