Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát se sýrem, melounem a mátou

Překvapivá letní kombinace, která zaboduje na celé čáře.
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 4 minuty
P
Salát Středomořská

Ingredience

    • 250 g sýra halloumi (nebo Vezír či El Grillo z Mlékárny Olešnice, druhý z nich prodává např. Billa), na tenké plátky
    • dužina z 1 kg melounu, nakrájená na plátky
    • 200 g jemných mladých zelených fazolek
    • svazek máty, nasekaný najemno
    • šťáva z 1 citronu
    • 1 lžíce olivového oleje
    • trocha na pokapání
    • opečený ještě teplý arabský nebo pita chléb, k podávání
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení

Příprava jídla

Zahřejte gril na vysokou teplotu. Plátky sýra rozložte na plech vyložený pečicím papírem a opečte z každé strany 2 minuty. Smíchejte meloun, fazolky a mátu s citronovou šťávou a olivovým olejem, osolte a opepřete. Rozdělte na talíře a navrch dejte plátky sýra. Chcete-li, zakapejte trochou oleje. Jezte s pitou.

NĚCO NAVÍC: Silnější fazolové lusky před konzumací krátce povařte v páře a pak prolijte studenou vodou, aby vychladly.


Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výsledná chuť je prudce osvěžující. Jen uvažuji o nutné přítomnosti fazolek. Celkově totiž salát stále působil dost nesourodě. Chutě jakoby přes tvarovou různorodost surovin neměly možnost prolnout a dosáhnout tak kýžené harmonie. Vyzkoušet doporučuji, jen ty fazolky... :)

Přidat komentář