Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Welsh rarebit

Ochutnejte jednu z typických britských kulinárních zvláštností.
Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Zapékání: 5 minut
P
Chléb a pečivo Britská

Ingredience

    • 4 rajčata
    • 1 červená cibule
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 lžička balzamikového octa
    • 2 lžíce piva
    • 1 lžička worcesterské omáčky
    • 1 lžička anglické (nebo jiné světlé) hořčice
    • špetka chilli koření + na poprášení
    • 200 g čedaru, nastrouhaného
    • bílá veka
    • rajčatový salát při podávání

Příprava jídla

Rajčata nakrájejte na kostky, cibuli pokrájejte na čtvrtky a pak na plátky. Vložte do mísy, osolte, ­opepřete, zakápněte olejem a octem a promíchejte.

V kastrůlku zahřejte pivo, přidejte worcesterskou omáčku, hořčici, chilli, čedar a za stálého míchání mírně zahřívejte, až se sýr roztaví. Plátky veky silně pomažte sýrovou směsí a krátce zapečte pod grilem. Podávejte poprášené chilli a s rajčatovým salátem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čedar

Přidat komentář