Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cibuláda s brusinkami, jablky a šalvějí

Cibulová zavařenina je skvělý doplněk k masu, ale i pikantní zpestření do sendvičů.
Vydání: 2008/8
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: cca 1250ml
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 40 minut
Studená omáčka a dip Britská

Ingredience

    • 80 ml olivového oleje
    • 1 kg cibule, nasekané
    • 4 zelená jablka, oloupaná, zbavená jádřinců a nasekaná
    • 300 g mražených (nebo čerstvých) brusinek
    • 275–350 g co nejjemnějšího krupicového cukru
    • 100 ml octa
    • 5 g šalvějových listů
    • mořská sůl a drcený černý pepř

Příprava jídla

Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte olej a vsypte cibuli. Přiklopte a duste asi dvacet minut, aby cibule zezlátla a zkaramelizovala; občas promíchejte.

Přidejte jablka, brusinky, cukr, ocet smíchaný s 80 ml vody, šalvěj, sůl a pepř a míchejte, aby se cukr rozpustil. Vařte a míchejte ještě dvacet minut, nebo tak dlouho, aby zavařenina zhoustla a získala sirupovitou konzistenci a jablka změkla.

NĚCO NAVÍC: Můžete použít i sušené brusinky. Množství cukru pak snižte na cca 175–250 g.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brusinkové menu

Brusinkové menu

Brusinky. 24 receptů pro chladné dny.

Sladkokyselé švestkové čatní se šalotkami na červeném víně

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jak dlouho se může cibuláda skladovat?
Obrazek uzivatele
Dobrý den, cibuláda vydrží v tmavé spíži neotevřená měsíc. Po otevření vydrží v ledničce zhruba tři týdny. Více se dozvíte tady: http://www.apetitonline.cz/skola-vareni/3161-skola-vareni-cibulada.html

Přidat komentář