Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Třešňové střapečky

Nevíte, co s třešněmi? Zkuste tenhle elegantní dezert.

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Dušení a vaření: 18 minutChladnutí podle potřeby
PT20M
Příprava 0:20
Zmrzlina Česká

Ingredience

    • ½ kg třešní
    • 50 g cukru
    • 2 lžíce griotky
    • 50 g másla
    • špetka soli
    • 1½ lžičky strouhané citronové kůry
    • 80 g polohrubé mouky
    • 200–250 g čerstvé strouhanky
    • 3 vejci
    • vanilková (citronová) zmrzlina či vanilkový krém k podávání

Příprava jídla

½ kg třešní vypeckujte, nakrájejte na kostičky a 10 minut duste s 50 g cukru a 2 lžícemi griotky. Stáhněte z ohně, nechte vychladnout. 50 g másla utřete se špetkou soli, 1½ lžičky strouhané citronové kůry, vmíchejte 80 g polohrubé mouky. S 200–250 g čerstvé strouhanky, 3 vejci a scezenými třešněmi zpracujte na hladké těsto. Lžícemi namáčenými do studené vody sázejte do vroucí osolené vody knedlíčky, vařte cca 8 minut. Podávejte s vanilkovou (citronovou) zmrzlinou či vanilkovým krémem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

10x ovocné knedlíky

Třešně nasladko i naslano

Přidat komentář