Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špagety aglio e olio

V jednoduchosti je síla! Stačí pár ingrediencí – a báječné lehké jídlo je na světě!
Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
55 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • špagety
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 4 stroužky česneku
    • 1–2 rozdrobené malé sušené chilli papričky
    • hrst sekané hladkolisté petrželky
    • 1 rajče
    • sůl
    • strouhaný parmazán

Příprava jídla

1 Špagety uvařte podle návodu na obalu. Mezitím na čtyřech lžících olivového oleje asi minutu opékejte čtyři stroužky česneku pokrájené na plátky a jednu až dvě rozdrobené malé sušené chilli papričky.

2 Přisypte hrst sekané hladkolisté petrželky, jedno pokrájené rajče a osolte. Duste další 2–3 minuty a potom smíchejte se scezenými špagetami. Podávejte posypané strouhaným parmazánem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špagety s bramborami

Špagety 20x jinak

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jsem potěšen, že jste zveřejnili tento tradiční recept.
Dokomce kvalita jídla v restauraci se dá otestovat práve na tak jednoduchém jídle jako je tohle, když ho dokážou udělat vynikající, je to správně.

Ale znám ještě jednoduchší, klasickejší pravý recept na Aglio olio e peperoncino. Do tohoto jídla se nikdy nepřidává rajče ani parmazán!!!!!!

zdroj č.1:

http://culinariaitalia.wordpress.com/2008/06/16/spaghetti-with-garlic-oil-and-chilli

zdroj č.2:
http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/513030

Obrazek uzivatele
Dobrý den,
jsme rádi, že píšete klasičtější. Vámi uváděný postup je pro nás prostě ten základní, ze kterého se dá vycházet. Viz například náš článek:
http://www.apetitonline.cz/recepty/7540-aglio-e-olio.html
Po svých četných návštěvách Itálie to beru podobně jako Italové - každý si do aglio e olio přihodí, co mu chutná. Přidávat trochu rajčat jsem se naučila právě tam, občas tam mí italští přátelé dávají ještě kapary nebo olivy, sardelky, mandle i jiné dobroty. Berou to tak, jako asi my bereme guláš - každý ho dělá jinak. Jsme ale rádi, že vás italské vaření baví stejně jako nás, protože to je nejdůležitější! :-)

Přidat komentář