Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolové kremrole
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5080 kcal
Bílkoviny 258 g
Sacharidy 632 g
Tuky 179 g
Vláknina 128 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý slaný dezert.

Suroviny

z konzervy, scezené a propláchnuté
tymián sušený ½ ČL
strouhaný
raději pláty
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. V míse rozmačkejte fazole (dobře to jde mačkadlem na brambory nebo kvedlačkou; můžete je i rozmixovat, ale ne na kaši). Vmíchejte koření, chilli omáčku a sýr; hrst ementálu si nechte na posypání.

2

Na pomoučenou pracovní plochu rozložte pláty těsta (na obdélník velký asi 30 x 40 cm); možná bude těsto nutné rozválet a okrájet. Obdélník pak rozkrojte na tři pruhy 10 x 40 cm.

3

Z fazolové směsi vytvarujte malé šišky a položte je na prostředek těsta. Po delší straně ho navlhčete a pruh pevně zaviňte. Každý závitek rozkrojte na čtyři díly, takže jich získáte dvanáct.

4

Švem dolů naklaďte na plech, potřete vajíčkem a posypte zbylým sýrem. Pečte 15–20 minut, až se ,kremrole nafouknou a zezlátnou. Nechte je na plechu pět minut chladnout, aby sýr v náplni ztuhl. Pak půjdou snadno dolů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

31.08.2007 09:44
Recept se nachází v č.2/05, str.29

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč