Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2183 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 93 g
Tuky 172 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé opékání a míchání na pánvi, to je klasický čínský postup. Kapustičky jsou pro něj jako stvořené. Na věci nic nemění ani typicky italské přísady – pikantní sušená rajčata a olivový olej.

Suroviny

olivový olej extra panenský 2 PL
česnek 2 stroužky
nasekané
nakrájené na plátky
sušená rajčata 6 ks
na proužky
z jednoho citronu
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Rozpalte wok nebo velkou silnostěnnou pánev. Vlijte olej a krouživým pohybem ho rozlijte po pánvi, aby se jím horké dno stejnoměrně pokrylo.

2

Vsypte česnek, jednou promíchejte a přisypte naráz všechny kapustičky. Za stálého míchání je opékejte asi čtyři minuty, aby trochu zvláčněly, ale zároveň zůstaly křupavé.

3

Vmíchejte rajčata, citronovou kůru a šťávu. Za stálého míchání ještě asi třicet vteřin opékejte. Osolte, opepřete a ihned podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

01.11.2007 14:50
Bydlím na koleji a často sháním recepty na rychlá a levná jídla. Kapustičkám jsem moc nefandila, ale výsledek mě příjemně překvapil - už dlouho jsem nic tak dobrého nejedla!
31.08.2007 10:24
Recept se nachází v č.2/05, str.34

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč