Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené kapustičky v krémové omáčce
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 64
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2483 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 101 g
Tuky 195 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je pětihvězdičková úprava! Růžičková kapusta a smetana se prostě zbožňují. Zapečené kapustičky v krémové omáčce v zimě zahřejí a opravdu zasytí. Kombinace sýr a slanina je natolik ověřená, že jsme ji v tomto receptu nemohli vynechat. A jestli růžičkovou kapustu příliš nemusíte, pak tahle úprava si vás získá.

Suroviny

očištěná
mandle plátky 2 PL
slunečnicový olej 1 PL
strouhanka 4 PL
strouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Kapustičky, překrájené na poloviny, vsypte do velkého hrnce s vařící osolenou vodou a krátce (zhruba čtyři minuty) je povařte. Důkladně sceďte.

3

Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo, přidejte olej, slaninu a mandle a zlehka spolu opečte. Vsypte kapustičky a za stálého míchání je dvě až tři minuty opékejte. Při přípravě vegetariánské verze slaninu vynechejte.

4

Přilijte smetanu, přiveďte obsah kastrolu k varu a nechte dvě až čtyři minuty probublávat. Osolte a opepřete, stáhněte z ohně, zakápněte citronovou šťávou a přesuňte do pekáče.

5

Smíchejte sýr se strouhankou, směsí posyp­te pokrm a zapékejte asi dvacet minut, až povrch získá svůdně zlatavou barvu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

20.10.2008 18:59
Místo smetany jsem použila šlehačku, do které jsem dala trochu drceného česneku a na vrstvu sýra se strouhankou jsem přidala cherry rajčátka na větvičce.Výsledek byl velmi lahodný.
15.02.2008 12:18
Moc, moc dobroučké, pochutnal si i můj tříletý syn. Dobrý způsob jak připravit zeleninu tak, aby všem chutnala. Super.
19.01.2008 10:37
Tento recept je naprosto báječný! Dělala jsem ho již několikrát a můžu se po něm utlouct. Opravdu mě kapustičky hodně mile překvapily.

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč