Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Glazované hrušky

Jednoduchý, rychlý a božsky dobrý dezert, kterým si každého okamžitě podmaníte.

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Zmrzlina Ostatní

Ingredience

    • 75 g másla
    • 250 ml medu
    • 2 lžíce likéru s pomerančovou příchutí, např. triple sec Franzini či cointreau (viz něco navíc)
    • 1 lžíce co nejjemněji nastrouhané citronové kůry
    • 1 lžíce co nejjemněji nastrouhané pomerančové kůry
    • 4 hrušky, přepůlené a oloupané

Příprava jídla

1 Máslo, med a likér důkladně prošlehejte v hlubší pánvi, pak přidejte citrusovou kůru a hrušky a přiveďte k varu. Ihned snižte teplotu a nechte probublávat 15 minut nebo dokud hrušky nezměknou. Podávejte se šlehačkou nebo zmrzlinou.

NĚCO NAVÍC

Pomerančový likér by měl mít čestné místo ve vaší kredenci. Například triple sec Franzini, destilát z pomerančové šťávy, je nejen úžasný v našem receptu, ale je vhodný i pro koktejly Cosmopolitan, White Lady nebo sorbety. Lahev stojí okolo 300 korun. Cointreau je zase francouzský hořkosladký likér se 40 % alkoholu vyráběný podle tajné receptury. Vzniká spojením lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusů. Cena je 400–700 korun.

TIP

Vykoupat v medu můžete i citrony. Lahodné jsou na rozpečeném chlebu s ricottou. Nechte 1 citron pokrájený na kolečka 3-4 minuty mírně probublávat v 250ml medu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Medové dezerty

Hrušky nasladko aneb 24 ovocných receptů

Přidat komentář