Rychlá večeře ve stylu co dům dal.
Suroviny
slunečnicový olej
1
PL
cibule
1
ks
nakrájená na tenká kolečka
chilli paprička
1
ks
červená, zbavená semen, nakrájená na proužky
koriandr čerstvý
2
ČL
rajčata cherry
300
g
brambory
500
g
nakrájené na plátky
koriandr čerstvý
svazek
stonky nahrubo, lístky najemno
vejce
8
ks
prošlehaná
sůl
pepř
římský
nebo kari
Postup
1
Ve velké pánvi s ohnivzdorným držadlem zahřejte olej a pět minut na něm doměkka smažte cibuli a polovinu chilli papriček. Vsypte koření a ještě minutu opékejte, pak přidejte rajčata, brambory a koriandrové stonky. Vejce osolte a opepřete a přelijte je rovnoměrně přes směs na pánvi a nechte osm až deset minut prohřát, aby víceméně ztuhla.
Zahřejte gril a minutu až dvě pod ním tortillu dopékejte, aby povrch sedl. Navrch pak nasypte lístky koriandru a zbývající chilli papričku. Nakrájenou tortillu podávejte se salátem.