Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s jablky a se slaninou

Salát s jablky a se slaninou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6077 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 55 g
Tuky 582 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinovaný salát můžete podávat jako přílohu, třeba při grilování, výborný je ale i jako lehký oběd či večeře.

Suroviny

fazolky zelené 250 g
zelené, pokrájená a uvařená
např. Jonagold
z půlky citronu
lískové oříšky 50 g
zbavené slupky
slunečnicový olej 1 PL
pokrájená na nudličky
rukola 2 hrsti
polníček 2 hrsti
Na zálivku
ořechový olej 4 PL
nebo olivový olej
jablečný ocet 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská

Postup

1

Prošlehejte přísady na zálivku a dejte stranou. Oloupejte jablka a celer a obojí nakrájejte na nudličky o velikosti zápalek. Pokapejte citronovou šťávou - jablka díky tomu nezhnědnou. V pánvi na oleji za stálého míchání opražte lískové oříšky dozlatova; přendejte je na prkénko a podrťte nahrubo. Pánev vraťte na oheň a opečte v ní slaninu dokřupava. V míse promíchejte salátové lístky, fazolky, jablka a celer se zálivkou. Rozdělte na porce a posypte opraženou slaninou a oříšky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč