Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Jablkový koláč

Popis receptu: 
Klasický apple pie, ale ne přeslazený!
Autor: Lucie Vránová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Náplň: 5-8 Granny Smith 2 měkčí, sladší jablka 4 citrony 85g másla skořice cukr krystal Těsto: 250g mouky (polohrubá) 114g másla špetka soli 1 lžička cukru (5g) ledová voda

Příprava jídla

Těsto můžeme udělat v domácí pekárně, postupně přidáváme vodu, dokud nedostaneme správnou konzistenci. Pak dáme odpočinout do lednice. Troubu předehřejeme na 190°C. Nakrájíme 2 jemná jablka a dáme je vařit do vody na střední teplotu, promícháváme, dokud nevznikne omáčka, pak zchladíme. Oloupeme a nakrájíme Granny Smith na plátky (pokapeme citronem, aby nezhnědly). Vyndáme těsto z lednice a vyválíme na tloušťku cca 3mm, o něco větší, než je forma, do které budeme těsto dávat. Vyložíme formu těstem a okraje přitiskneme na stěny formy. Nepodmazáváme (těsto je dost tučné). Na těsto dáme pár plátků jablek, na to jablečnou omáčku a nahoru naaranžujeme plátky do kruhu, přes sebe. Vršek posypeme skořicí a cukrem, navrch uděláme z těsta mřížky a celé to znovu posypeme cukrem a skořicí. Nakonec dáme navrch rozkrojené plátky másla a dáme péct do trouby na prostřední poličku na 1-1,5h, dozlatova.

Komentáře

Obrazek uzivatele
:-)

Přidat komentář