Pepřová omáčka

Skvělá omáčka k řízkům, hovězímu nebo kuřeti.
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4.10811
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2-3
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Na 250ml
    • 30g másla
    • 1 najemno nasekaná cibule
    • 1 stroužek česneku
    • 40g čerstvého zeleného pepře
    • 125ml hovězího vývaru
    • 150ml smetany ke šlehání
    • 150ml 12% smetany

Příprava jídla

30 g másla rozpusťte na pánvi na středním plameni. Vsypte 1 najemno nasekanou malou cibuli. Smažte za stálého míchání 5 minut doměkka. Přidejte 1 stroužek česneku, prolisovaný, a 40 g čerstvého či slitého nakládaného zeleného pepře. Minutu míchejte. Vlijte
125 ml hovězího vývaru, 150 ml smetany ke šlehání a 150 ml 12% smetany, zamíchejte. Přiveďte k varu. Stáhněte oheň a nechte 10 minut bublat, aby se objem zmenšil na půlku.


Komentáře

Obrazek uzivatele
Omáčku jsem udělala k sirloin steaku a k pečeným bramborám. Je jednoduše úžasná a navíc úžasně jednoduchá!!! Mnam!

Přidat komentář