Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Klobásky se zelným salátem s ovocem

Rychlá večeře, která vyžaduje maximálně 10 minut vašeho plného pracovního nasazení.
Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 10 minut
P
Salát Středoevropská

Ingredience

    • 12 tenkých grilovacích klobásek nebo klobásek chipolata
    • 4 lžíce rybízového želé nebo červenorybízové zavařeniny
    • 2 lžíce olivového oleje
    • šťáva z ½ limetky
    • ¼ hlávky bílého zelí, nakrájeného na nudličky
    • 4 mrkve, nastrouhané
    • ½ červené cibule, na půlkolečka
    • 1 červené jablko, zbavené jádřince, stopky a bubáku a nakrájené na plátky
    • sůl a pepř na dochucení
    • brambory pečené ve slupce k podávání

Příprava jídla

Zahřejte gril na střední teplotu nebo zahřejte troubu. Rybízové želé důkladně prošlehejte s olejem, pak lžící směsi potřete klobásky. Grilujte 8–10 minut, průběžně otáčejte, aby se propekly a byly lehce lepivé. Mezitím prošlehejte limetovou šťávu do zbývající rybízové směsi, pak vše vlijte do mísy. Přidejte zelí, mrkev, cibuli a jablko, pořádně promíchejte a dochuťte. Klobásky podávejte s ovocným zelným salátem a natrženými bramborami pečenými ve slupce.

Něco navíc: Pečené brambory: Slupku brambor dokola propíchejte. 1–1½ hodiny pečte na 200/180 °C, až bude slupka křupavá a špejle jí hladce projede; nebo mikrovlňte v kuchyňském papíru 15 minut na vysoký výkon, vybalte a pečte v troubě jen čtvrthodinu.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář