Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Boloňské gnocchi se špenátem

Rychlá a vydatná večeře, kterou zasytíte celou rodinu a ještě si od všech vysloužíte pochvalu.
Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 30 minut
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 500 g libového mletého hovězího + 1 lžička olivového oleje
    • 2× 400g konzerva sekaných rajčat
    • 1 lžíce italské bylinkové směsi + sůl a pepř na dochucení
    • 400 g baby špenátových listů, propraných, okapaných
    • 500 g gnocchi + 125 g mozzarelly, natrhané

Příprava jídla

Na velké nepřilnavé pánvi (o průměru 31 cm) pár minut opékejte maso na oleji. Přidejte rajčata a bylinky; bude-li směs moc hustá, přidejte maximálně 1 plechovku vody. Přiveďte k varu a 20 minut zvolna vařte. Na poslední minutu přihoďte špenát, aby zavadl. Zapněte gril či troubu. Až bude maso skoro hotové, uvařte gnocchi a slijte. Gnocchi i špenát vmíchejte do omáčky, osolte, opepřete a vlijte do velké ohnivzdorné nádoby. Navrch dejte mozzarellu a zapečte ji, aby začala zlátnout.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář